Notícies

08/11/2018

Unió de Mútues rep l’acreditació QH 3 estrelles per la seva excel·lència en qualitat assistencial

En reconeixement al compromís i a l’esforç per aconseguir cada vegada més qualitat assistencial i un major grau de satisfacció dels seus pacients, el Comitè Auditor Quality Healthcare ha premiat Unió de Mútues amb el màxim nivell acreditable de la qualitat, la QH 3 estrelles, que atorga l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat, IDIS.

L’acreditació QH (Quality Healthcare) reconeix l’excel·lència en qualitat assistencial de les organitzacions sanitàries preocupades per obtenir els millors resultats de salut per als seus pacients, en les millors condicions i amb els millors procediments.

Ja el 2016, Unió de Mútues va obtenir la QH dues estrelles. Dos anys després, la mútua millora el seu nivell d’acreditació i l’actual certificat la converteix en una de les set entitats sanitàries espanyoles a rebre la màxima categoria, la QH tres estrelles, pel seu compliment dels estàndards més alts de qualitat i seguretat mèdica.

L’acreditació QH és un indicador objectiu de la qualitat, únic a Europa, que quantifica el nivell d’excel·lència assolit per una institució sanitària, a partir de la integració i ponderació de les certificacions més destacades en matèria de qualitat, excel·lència en el servei, seguretat i responsabilitat social, entre d’altres.

Així, per a l’obtenció d’aquest màxim reconeixement, Unió de Mútues ha aportat tots els certificats que ha aconseguit i augmentat i que actualment estan vigents, com ara la gestió de la qualitat, la seguretat del pacient, la gestió mediambiental, l’R+D+i, la responsabilitat social, l’empresa saludable, la gestió de l’esquema nacional de seguretat, la seguretat de la informació i la gestió de la prevenció de delictes. Totes aquestes dades han passat pel Comitè Auditor de l’acreditació QH encarregat de comprovar, validar i assignar el nivell assolit per la mútua.

Per a la directora adjunta d’Unió de Mútues, Teresa Blasco, “la qualitat és un motor d’innovació que ens permet millorar, avançar en agilitat, en eficiència i en desenvolupament tecnològic i garantir la seguretat de tots els procediments i processos, per posar els pacients en el centre diari dels nostres esforços i oferir-los el millor servei i el màxim nivell de salut i benestar”.

Fruit de la seva recerca per l’excel·lència, Unió de Mútues compta amb una àmplia xarxa assistencial formada per 31 centres i un centre hospitalari, l’Institut de Traumatologia ITUM que la mútua té a Castelló, especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia, que donen resposta a qualsevol patologia laboral i malaltia professional, amb l’última tecnologia en equips de diagnòstics i quirúrgics, tecnologia 3D i noves tècniques de rehabilitació virtual.

En aquesta línia, Unió de Mútues disposa de tractaments clínics d’avantguarda i unitats mèdiques especialitzades que, a més de curar bé, prevenen i agiliten els processos de curació de les malalties més prevalents en el món laboral. Cal afegir-hi la incorporació més recent d’equipaments innovadors i avenços tecnològics com ara la plataforma d’exercici multiaxial i el tapís rodant antigravitatori.

A més, tots el centres ofereixen un servei personalitzat de tracte assistencial individualitzat en el qual la proximitat fonamenta la relació amb els pacients. De fet, la satisfacció de les persones hospitalitzades a l’ITUM arriba al 99,4 %, d’acord amb les enquestes fetes i adverades per una entitat certificadora externa.

L’acte de lliurament ha tingut lloc durant la V Convocatòria de l’Acreditació QH-Quality Healthcare de la Fundació IDIS, celebrada dimarts a Madrid, a la qual s’han presentat 108 candidatures, i que inclou les organitzacions que opten per primera vegada a aquest reconeixement, les millores de categoria i les renovacions. Les organitzacions poden obtenir l’acreditació bàsica QH, la QH 1 estrella, la QH 2 estrelles i la màxima acreditació: la QH tres estrelles.