Notícies

06/06/2023

Unió de Mútues se suma al Dia Mundial de la Seguretat Viària el pròxim 10 de juny

La Mútua posa de manifest la necessitat d’una responsabilitat individual i col·lectiva perquè la mobilitat sigui segura, sostenible i saludable.

Un any més, Unió de Mútues se suma al Dia Mundial de la Seguretat Viària, que se celebra el pròxim 10 de juny. En 2022, segons el Ministeri de Treball i Economia Social, l’11% dels accidents de treball amb baixa van estar relacionats amb el trànsit. Per aquest motiu, des de principis de l’any passat Unió de Mútues ha dut a terme una campanya sobre seguretat viària sota el lema “La importància d’arribar”.

La campanya, emmarcada dins del Pla General d’Activitats preventives, està dirigida a empreses i treballadors/as protegits mutualistes, i es compon d’una col·lecció de tallers pràctics, jornades i materials divulgatius sobre distraccions al volant, consum de substàncies, excés de velocitat, fatiga i somni, estrès i agressivitat, vehicles de mobilitat personal i motocicletes. L’objectiu de la campanya ha estat informar sobre l’alta sinistralitat que suposen els accidents vinculats amb el trànsit en l’entorn laboral i conscienciar als usuaris dels vehicles sobre els riscos i mesures preventives que devem a adoptar durant la seva utilització.

Emilio Gómez, responsable de Prevenció amb Càrrec a Quotes d’Unió de Mútues, defensa la necessitat de veure els riscos quant a mobilitat com una “responsabilitat individual i col·lectiva perquè cap persona perdi la vida en la carretera”. A més, afegeix que “des d’Unió de Mútues continuarem posant tots els esforços per a evitar els accidents de trànsit, promovent actituds segures al volant, disminuint la sinistralitat laboral mortal, reduint els índexs d’incidència dels tipus d’accidents i disminuint els danys en la salut dels treballadors”.

Com a acció de tancament de campanya, s’ha desenvolupat un cartell-resumeixen amb totes les mesures i recomanacions que Unió de Mútues posa a la disposició de les seves empreses adherides, perquè puguin difondre-ho entre els seus treballadors i continuar generant una cultura preventiva i de conscienciació en la carretera.

En la tasca de sensibilitzar i enfortir el comportament conscient entorn de la seguretat viària i la prevenció d’accidents, Unió de Mútues, en el seu Portal de Seguretat i Salut, posa a la disposició de les empreses associades i autònoms adherits, a més dels materials de la campanya “La importància d’arribar” nombrosos recursos perquè els treballadors i treballadores de les empreses adoptin bons hàbits en seguretat viària.

Descàrrega el cartell resumeixen campanya Seguretat Viària.