Notícies

14/11/2023

Unió de Mútues s’uneix al Dia mundial de la Epoc

La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), un desafiament progressiu per a la salut, afecta al 10% de la població entre 40 i 80 anys.

La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) es presenta com un desafiament significatiu per a la salut pulmonar, manifestant-se com una malaltia progressiva que compromet la capacitat respiratòria amb el temps. Aquesta afecció inflama i engrosseix les vies respiratòries, al mateix temps que destrueix el teixit essencial per a l’intercanvi d’oxigen, dificultant la respiració i afectant l’oxigenació dels teixits.

En termes clau:

El tabaquisme es destaca com el principal factor de risc associat amb l’MPOC. A més, aquesta malaltia és crònica i presenta un risc significatiu de discapacitat a llarg termini, sent la cinquena causa de mort al nostre país en 2021, afectant el 10% de la població entre 40 i 80 anys.

Encara que no existeix una cura definitiva, l’MPOC pot prevenir-se i tractar-se. És crucial conscienciar sobre la importància d’adoptar mesures preventives i buscar tractament en les etapes inicials.

En xifres concretes, en el panorama de causes de mort en 2021, l’MPOC va ocupar el cinquè lloc, subratllant el seu impacte significatiu en la salut pública:

  • Tumors Malignes: 109,378
  • COVID-19: 40,039
  • Cardiopatia Isquèmica: 28,852
  • Malaltia Cerebrovascular: 24,858
  • MPOC: 11,295

Quant als símptomes i factors de risc, l’MPOC pot ser asimptomàtica en etapes primerenques, per la qual cosa és vital reconèixer els símptomes i factors de risc, com a tabaquisme, exposició a la contaminació de l’aire i tos crònica, entre altres.

Per a aquells diagnosticats, la comunicació oberta amb el metge és essencial. Tres consells clau inclouen l’administració regular de medicaments, buscar suport social i cuidar els pulmons evitant irritants i mantenint les vacunes al dia.

L’MPOC planteja desafiaments, però la comprensió primerenca, la prevenció i el maneig adequat poden marcar la diferència. Unió de Mútues es compromet a difondre informació clau sobre l’MPOC, promovent la consciència i la cura de la salut pulmonar en la nostra comunitat.