Notícies

07/06/2022

Unió de Mútues s’uneix al Dia Mundial del Medi Ambient amb el pla d’eficiència energètica

Dins la seva política de sostenibilitat, Unió de Mútues ha renovat els seus sistemes d’impressió, substituint els dispositius que tenia per models multifuncionals i impressores de tecnologia capdavantera i més eficient amb l’objectiu d’afavorir l’estalvi de costs, consum elèctric, paper i reducció de l’impacte mediambiental.

La iniciativa forma part del seu Pla d’Acció Mediambiental i Eficiència Energètica, en què es defineixen els objectius per identificar i avaluar les mesures a realitzar encaminades a minimitzar els possibles impactes derivats de la seva activitat, detectar els estalvis potencials i implantar mesures efectives que minimitzin l’empremta de carboni i contribueixin a frenar el canvi climàtic.

«La sostenibilitat és un dels pilars fonamentals de la renovació de dispositius. Volem evitar impressions i còpies innecessàries, donar suport i reforçar la digitalització de la informació, i reduir el consum energètic dels equips, optimitzant així els recursos que ens permeti portar un millor control de la despesa», ha manifestat el responsable de Sistemes d’Informació, Carlos Armengol.

Es tracta d’uns dispositius que permeten millorar l’eficiència i el respecte mediambiental, ja que «a més de la reducció del consum de tòners, s’optimitza el procés d’escaneig, i l’estalvi de paper», ha apuntat Armengol. El sistema centralitzat permet imprimir des de qualsevol dispositiu i lloc i eliminar des de la mateixa impressora les còpies que no calen.

Així mateix, el nou parc d’impressió permet millorar la confidencialitat, ja que la impressió es realitza amb la identificació prèvia de l’usuari, millorant així la seguretat de la informació. «Una seguretat de les dades que també està en línia amb la digitalització i implantació de la via electrònica com a canal de relació de la mútua amb els seus usuaris i amb les Administracions, promovent una gestió més eficient, més propera, i més transparent», detalla el responsable de la mútua.

Amb aquesta iniciativa, juntament amb les impulsades per a aquest any 2022, relacionades amb l’eficiència energètica, la gestió de residus i la reducció de la petjada de carboni, Unió de Mútues, s’uneix a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient que aquest any, Nacions Unides, commemora amb el lema Una sola Terra.

Per protegir els recursos de la Terra, Unió de Mútues manté un fort compromís amb el medi ambient i la construcció d’un món més verd i sostenible. Des de 2003 té implantat i certificat el seu sistema de gestió ambiental, regulat per la norma ISO 14001, a tots els seus centres.

És membre de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial des del 2007, i té alineada la seva gestió corporativa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), contribuint amb l’ODS 13 d’Acció pel Clima, que insta a combatre el canvi climàtic i els seus efectes així com adoptar les mesures necessàries per afrontar responsabilitats i facilitar un futur pròsper, solidari i compatible amb la seguretat climàtica i els límits del planeta.

A més, forma part de la Comunitat #PorElClima, iniciativa pionera de persones, empreses, organitzacions i administracions públiques que s’uneixen amb un objectiu comú: ser protagonistes de l’acció contra el Canvi Climàtic d’acord amb les directrius marcades amb l’Acord de París.