Notícies

11/03/2022

Unió de Mútues llança el seu I Pla de la Diversitat

La Mútua ha engegat el  I Pla de la Diversitat alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, amb el qual potencia i enforteix el seu compromís amb una societat més inclusiva i sostenible.

El pla inclou, per als propers quatre anys, accions i mesures per avançar qualitativament en les polítiques inclusives de la mútua, ja que el respecte a la diversitat i la dignitat de les persones són presents, formalment, a l’entitat des de fa més de 20 anys, amb la publicació el 2001 del seu Codi ètic.

Durant aquest període de temps la mútua ha implantat mesures en matèria de gènere a través dels plans d’igualtat, com mostra el VI Pla d’Igualtat de l’entitat, així com nombroses accions en pro de la diversitat.

Entre aquestes darreres destaquen el condicionament en accessibilitat dels seus centres, la Guia per al tracte a persones amb discapacitat, el servei de teletraducció per a persones de parla no hispana, l’obtenció del segell Bequal Plus i les adhesions al Xàrter de la Diversitat i la Xarxa Acull.

El Pla assoleix la diversitat en totes les manifestacions: generacional, cultural, ètnica, sexual, lingüística, i funcional i compta amb cinc línies estratègiques basades en l’accessibilitat de les instal·lacions; la prestació dels serveis; els recursos humans, la salut laboral i la prevenció de riscos laborals; la informació, formació i sensibilització; i la reinserció laboral i integració laboral.

A partir d’un diagnòstic de situació en matèria de diversitat, realitzat en col·laboració amb la Xarxa Acull, el document conté una vintena de mesures transversals, amb indicadors i avaluació de seguiment que farà, entre altres funcions, la Comissió de la Diversitat.

En aquest sentit, el pla amplia la mirada de la política d’igualtat de la mútua, dotant-se d’un nou instrument per a la promoció de la diversitat, la inclusió, la integració i la no discriminació de les persones que requereixen actuacions específiques derivades de factors personals o socials.

El pla està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret amb l’ODS 10 de reducció de les desigualtats per a la inclusió social, econòmica i política de totes les persones.