Notícies

28/02/2023

Unió de Mútues organitza un taller sobre el benestar emocional en l’entorn laboral

Les competències emocionals milloren la salut laboral de les persones i les empreses. EL 9% de la població té algun tipus de problema de salut mental i el 25% ho tindrà en algun moment al llarg de la seva vida, segons l’OMS.

El benestar emocional dels treballadors i treballadores és un repte que han d’afrontar, cada vegada més, les organitzacions. Segons l’OMS, els problemes de salut mental seran la principal causa de discapacitat en el món en 2030. Amb l’objectiu de facilitar eines per a ser capaces de manejar les emocions, Unió de Mútues ha organitzat un taller teoricopràctic a Xàtiva, impartit per Claudia Badenes, psicòloga d’Unió de Mútues.

En la jornada, que ha comptat amb al voltant de dos centenars d’assistents, s’ha abordat la importància i la repercussió positiva que té el desenvolupament de la intel·ligència emocional en l’àmbit laboral així com els beneficis que aporten les competències emocionals per a la salut de les persones i les organitzacions. Badenes ha posat de manifest “la importància de ser conscient de les emocions d’un mateix per a aprendre a afrontar-les i a manejar-les de manera equilibrada”.

A més, ha posat l’accent que “saber manejar adequadament les emocions pot determinar l’èxit en el treball, però també les emocions poden dificultar la comunicació, generar conflicte i deteriorar les relacions interpersonals, per la qual cosa és important aprendre a manejar-les”.

Unió de Mútues, dins del PGAP, Pla General d’Activitats preventives, desenvolupa accions amb l’objectiu de promoure la prevenció dels riscos professionals, la informació i la consulta i sensibilització dels treballadors i empresaris en matèria preventiva, així com promoure la integració preventiva en l’empresa, contribuint en el seu conjunt a la reducció de la sinistralitat, a favor de les empreses associades i dels seus treballadors dependents, i dels treballadors per compte propi adherits que tinguin cobertes les contingències professionals.