Notícies

09/11/2020

Unió de Mútues rep el premi Faro PortCastelló a la Igualtat

Unió de Mútues ha estat guardonada amb el Premi Faro PortCastelló en la categoria d’Igualtat en reconeixement públic a les iniciatives innovadores i mèrits del treball duts a terme en aquesta matèria.La distinció avala la labor i el compromís d’Unió de Mútues per fer efectiva la igualtat tant dins com fora de l’organització.

El lliurament de la Distinció ha tingut lloc aquest matí en la sala d’actes de l’Hospital de Traumatologia, ITUM, que la mútua té a Castelló. Un esdeveniment restringit, donades les circumstàncies per la COVID-19, que ha comptat amb la presència del president de l’Autoritat Portuària, Rafael Simó, qui ha reconegut Unió de Mútues com a una “organització pioneraen el desenvolupament de polítiques de igualtat” i ha posat en valor els criteris d’equitat i promoció de la igualtat que l’entitat aplica a través del seu model d’excel•lència empresarial EFQM i el seu sistema de gestió de la responsabilitat social corporativa.

La directora adjunta d’Unió de Mútues, Teresa Blasco, ha recollit la distinció en un acte que ha comptat també amb l’assistència de la directora del Port de Castelló, Ana Ullóa, el representant del Comitè d’empresa i l’agent d’igualtat de la mútua, Manuel Vidal i Mar Mateu, respectivament.

Blasco ha destacat que el premi Faro“ ens reafirma en la gestió i implementació de mesures a favor de la igualtat, la dignitat, el tracte respectuós de les persones, la diversitat i l’equitat social”. Son valors recollits, des de 2003, en el Codi ètic de l’entitat i des de llavors “estan integrats en el comportament i normes de conducta de l’organització tant en les relacions internes com en les relacions externes amb les empreses, els treballadors protegits, adherits i tots els grups d’interès”.

Així, la igualtat de tracte i oportunitats, la conciliació de la vida laboral i familiar, la no discriminació, la prevenció de la violència de gènere i el respecte a la diversitat estan integrats en la gestió diària de la mútua mitjançant els successius Plans d’Igualtat pels compliments de la qual vela la Comissió de Igualtat i el Comitè d’Ètica de l’entitat.

Tots els plans d’igualtat, el primer data de 2008, han obtingut el reconeixement de la Generalitat Valenciana amb el Segell Fent Empresa. A més, el Ministeri de Sanitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Castelló han premiat, durant els últims anys, les bones pràctiques d’Unió de Mútues en conciliació, gestió de la corresponsabilitat, la promoció i igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

També Blasco ha posat en valor els principis del bon govern i la responsabilitat social corporativa de l’entitat, certificada amb el model IQNet SR10, que assegura a tots els treballadors adherits i protegits un “accés equitatiu a tots els recursos sanitaris i assistencials”, així com l’accés a unes “instal•lacions dissenyades amb criteris d’accessibilitat universal” perquè tots els centres de la mútua compten amb el Distintiu Indicador del Grau d’Accessibilitat, DIGA, de manera que atenen les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de diversitat funcional.

Els premis Faro PortCastelló es distribueixen en nou categories que corresponen a Comunicació, Innovació, Iniciativa Empresarial, Trajectòria Empresarial, Seguretat Laboral, Protecció Mediambiental, Compromís Social, Igualtat i Cultura. El jurat ha estat integrat per més de 50 persones de diferents àmbits, paritari i majoritàriament extern a l’Autoritat Portuària.