Notícies

29/09/2021

Unió de Mútues reforça els hàbits cardio-saludables a l’entorn laboral

Infart de miocardi i ictus, la primera causa de mort durant la jornada laboral

 Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a España i tenen una alta incidència en la població activa. El 38,3% dels accidents laborals mortals que es van produir en 2020 es van deure a infarts i ictus.

El Ministeri de Treball i Economia Social situa aquestes malalties com la primera causa de mort durant la jornada laboral. Dels 565 accidents de treball mortals en 2020, 228 es van deure a infarts de miocardi i ictus. A més, cada any es produeixen unes 23.000 baixes laborals per aquestes patologies.

El metge d’Unió de Mútues i coordinador del Grup de Treball d’Hipertensió Arterial i Malaltia Cardiovascular de Semergen, Vicente Pallarés, ha manifestat que “cada vegada hi ha més pacients amb colesterol elevat, hipertensió, sobrepès/obesitat i diabetis, juntament amb el sedentarisme, la mala alimentació i el tabaquisme. La prevalença dels factors de riscos cardiovasculars va en augment.”

Segons l’última Enquesta Nacional de Salut, el 19% dels espanyols refereix tenir hipertensió arterial, el 17,9% colesterol elevat, el 17,4% obesitat i el 7,8% diabetis.

Davant aquestes xifres, al Dia Mundial de Cor, Unió de Mútues alerta sobre aquests factors de riscos, doncs “augmenten i multipliquen les probabilitats de sofrir una malaltia cardiovascular, que, amb l’adopció d’hàbits de vida saludables podrien evitar-se, fins a un 80% dels casos”, ha assenyalat el Dr. Pallarés.

Amb aquest objectiu, Unió de Mútues ha llançat una campanya de sensibilització, que promociona la salut al lloc de treball i potencia un ambient de treball cardio-saludable. A través de diverses guies, la iniciativa recull els factors de risc i el foment dels hàbits de vida saludable per evitar l’infart, l’ictus i altres patologies del cervell i cardiovasculars.

Per a això, a la web www.uniondemutuas.es, dins de la secció Empresa Saludable es poden consultar les mesures claus per mantenir un cor sa.